Selidbe Novi Sad

Selidbe Novi Sad radimo profesionalno po veoma povoljnim cenama. Procenu selidbe i cene usluge vršimo besplatno na Vaš poziv.

Selidbe Novi Sad - Duga prevoz, agencija za selidbe Novi Sad

Ovim poslom bavimo se dugo i zbog toga smatramo da smo najbolji izbor kada su u pitanju poslovi selidbe, odnosno preseljenja.

Kontaktirajte nas na sledeće telefone:

063/105-38-05 ili 021/466-520

Nalazimo se na adresi: Bulevar evrope 32, 21102 Novi Sad

Možete nas kontaktirati preko našeg sajta: Duga prevoz - Kontakt

ili direktno putem mejla: [email protected] [email protected]

Radno vreme:Radnim danima od 8-20h

Kao agencija za selidbe iz Novog Sada vršimo selidbe, u gradu Novom Sadu, ali i za Novi Sad, ili iz Novog sada širom Vojvodine i Srbije. Uslugu selidbe organizujemo u što je moguće kraćem roku. Tako Vas oslobađamo stresa i nepotrebnih problema dok nastojite urediti svoj novi dom.

Više…

Pročitaj još about Selidbe Novi Sad
  • 0

Koliko košta održavanje web stranica?

Koliko košta održavanje web stranica, često nas pitaju. Naši klijenti znaju koliko je održavanje web stranica važno za njihovo uspešno poslovanje preko interneta. Zato s pravom uvek proveravaju: Koliko košta održavanje web stranica? Odgovor na ovo pitanje lakše je razumeti ako se zna šta održavanje web stranica obuhvata: 1.Održavanje web stranica najčešće podrazumeva povremeno ili redovno osvežavanje web stranica. To podrazumeva unošenje novih informacijama, dodavanje i uklanjanje zastarelih ili nepotrebnih sadržaja i elemenata i slično. Kolika je cena održavanja stranica sajta u ovim slučajevima, saznaje se na osnovu iznetih zahteva i dogovora. Povremeno ili redovno održavanje web sajtova vrši se prema iznetim zahtevima vlasnika. Redovno održavanje web stranica Cena za redovno održavanje web stranica, utvrdjuje se kada se analiziraju sve Vaše potrebe i postigne dogovor o našem angažovanju. Redovno održavanje web stranica, može biti i do 30% jeftinije u odnosu na cene naši…
Pročitaj još about Koliko košta održavanje web stranica?
  • 1

Web Shop koji može biti Vaš

Web shop koji donosi siguran uspeh. Online shop koji brzo i lako prilagođavate tržištu, novim proizvodima i zahtevima kupaca. Takav web shop može biti Vaš. Ako želite uspešan web shop optimizujte ga! Kao budući vlasnik online prodavnice uvek pažljivo proverite: Da li je web dizajn odredišne stranice dovoljno privlačan i pregledan. Da li se prodajne poruke nalaze tamo gde ih posetioci mogu najlakše zapaziti. Da li web shop i odredišna strana imaju optimalan odnos teksta i slika. Da li pojedini elementi internet prodavnice mogu da zbune posetioce. Da li dizajn i raspored elemenata podstiću i vode posetioce do akcije. Da li je realizacija same akcije (kupovina, plaćanje, isporuka) brza i laka.  Kao srećan vlasnik online prodavnice učinite je uspešnom: Testirajte odredišne (pristupne) stranice u više varijati. To je ključan faktor da web shop, odnosno online shop bude uspešan. Odredišna stranica stvara prvi utisak (UX) o Vašoj internet prodavnici (veb šop). Zato je…
Pročitaj još about Web Shop koji može biti Vaš
  • 0

Najpovoljniji način plaćanja za održavanje web stranica

Način plaćanja za održavanje web stranica je pitanje koje postavlja svaki vlasnik web sajta. On želi da sazna koji je najpovoljniji način plaćanja za održavanje web stranica njegovog sajta. Najbolja mogućnost je da se opredeli za: Paušalno plaćanje usluge za održavanja web stranica (da svakog meseca uplaćuje odredjeni iznos, nezavisno od broja zahteva u tom mesecu) ili za plaćanje po satu angažovanja za uslugu prema ukazanoj potrebi.   Najpovoljniji način plaćanja za održavanje web stranica? Ako je klijentu potrebno REDOVNO održavanje web sajta, onda mu je najpvoljnije paušalno plaćanje usluge. Usluga REDOVNOG održavanja web stranica ili sajta u celini podrazumeva obavezu stručnog lica da stalno radi na funkcionalnosti i ažurnosti klijentovog sajta. Ponekad pojedini klijenti izgube iz vida da su se opredelili za REDOVNO održavanje web sajta, pa smatraju da je mesečno paušalno plaćanje besmisleno ako u toku meseca nisu imali nikakvih zahteva. Medjutim, ako an…
Pročitaj još about Najpovoljniji način plaćanja za održavanje web stranica
  • 1

Cena izrade web sajta

Naše klijente najčešće zanima cena izrade web sajta za njihove potrebe i kako se kreću cene izrade web sajtova. Da bi procena koliko košta izrada web sajta bila realna potrebni su elementi za procenu. Kako najlakše i najjeftinije do web sajta, verovatno je jedno od najčešćih pitanja vezanih za izradu web sajta. Cena izrade web sajta odredjuju se za svaki projekat posebno i zavise od želja, zahteva i očekivanja klijenata, kao i od kretanja na tržištu. Neke firme čija je delatnost izrada web sajtova savetuju da popunite formular za procenu cene web sajta ili da odaberete neki od ponudjenih paketa gde se navodi i cene izrade web sajtova. Postoje i ponude gde izrada i SEO optimizacija sajta idu zajedno u paketu kao celina. Cena izrade web sajta Najbolji način da razrešite sve nejasnoće, je neposredan kontakt. Ako vam je potreban precizan odgovor kako se kreću cene izrade sajtova ili kolika je cena izrade sajta za vaše potrebe, savetujemo: Pošaljite nam e-mail i pitajte nas! Što…
Pročitaj još about Cena izrade web sajta
  • 0

Održavanje web sajtova, zašto i kako?

Održavanje web sajtova podrazumeva neprekidno osvežavanje informacija na sajtu i brigu o bazi podataka, unapredjivanje dopadljivosti, funkcionalnosti i korisnosti sajta itd. Ako se ne menja zastareli sadržaj na sajtu, ne proverava njegova funkcionalnost ili pozicija sajta na listi pretrage, sajt brzo zaostaje u trci sa konkurencijom. To znači da sajt gubi posetioce, a sa njima i svaki smisao svog postojanja! (више…)
Pročitaj još about Održavanje web sajtova, zašto i kako?
  • 1

Staklena ambalaža za dug i zdrav život

Staklena ambalaža -  proizvod kome se veruje! Naučnim istraživanjem je utvrdjeno da 88 od 100 ispitanih stanovnika Evrope veruje u staklo kao nezaobilazan element zdravog života. Preko 80 posto ispitanih gradjana smatra da je staklena ambalaža najbolji čuvar kvaliteta životnih namirnica i pouzdana zaštita od svih spoljnjih uticaja. Kada je u pitanju hrana za dojenčad, institut Usuma je istraživanjem utvrdio da 68 % muškaraca i 77% žena više veruje proizvodima pakovanim u staklenoj ambalaži nego onima u plastičnim pakovanjima. Ako želite da vodite zdrav život, staklena ambalaža je uvek tu da vam bude nezamenljiv i pouzdan saveznik. Staklena ambalaža je postojana, otporna na mnoge atmosferske uticaje i razlike u temperaturi, ne propušta vlagu, hemijske materije, gasove ... (више…)
Pročitaj još about Staklena ambalaža za dug i zdrav život
  • 0

Čuvarkuća – prirodan lek na dohvatu ruke

Čuvarkuća je besplatan prirodan lek na dohvatu ruke. Prepoznatljiva je po mesnatim, kružno rasporedjenim zeleno-crvenkastim listovima i zvezdastim cvetovima. Razmnožava se putem mladih  izdanaka i može da živi u posudama, saksijama ili na slobodnom prostoru (nadstrešnice, krovovi, kamene i betonske ograde i sl). Otporna je na hladnoću pa se održi ma gde je zasadili. (више…)
Pročitaj još about Čuvarkuća – prirodan lek na dohvatu ruke
  • 0

Naelektrisana kosa?

Naelektrisana kosa najčešće nastaje prilikom njenog dodira sa četkom za kosu, češljom ili delom odeće. Međusobno trljanje dva različita predmeta izaziva njihovo naelektrisanje. Trenje kose sa nekim od ovih predmeta lako izaziva jonizaciju dlaka zbog koje se one međusobno odbijaju na sve strane. Odeća od veštačkog materijala privlači statički elektricitet u kosi pa je za nju mnogo povoljnija odeća (posebno kape) od prirodnih materijala. (више…)
Pročitaj još about Naelektrisana kosa?
  • 0

KAKO PRESTATI PUŠITI?

Kako prestati pušiti? Kako ne zapaliti ni jednu cigaretu nakon donete odluke o prestanku pušenja? Odgovor na pitanje kako prestati pušiti leži u spoznaji da je pušenje proizvod određenih životnih navika i zavisnosti od rituala pušenja, što sa sobom nosi manju ili veću zavisnost od nikotina i pretvaranje želje u stalnu i neodoljivu potrebu. Iz navedenog nazire se i odgovor na pitanje koji su načini prestanka pušenja... (више…)
Pročitaj još about KAKO PRESTATI PUŠITI?
  • 0

DODIR – SUŠTINA MASAŽE

Snaga dodira je neverovatno velika i blagotvorna. Dodir je suština i temelj svake masaže. On je izuzetno važan za ljudsko biće,  jer mu pruža toplinu, stvara osećaj zadovoljstva i zaštićenosti, vraća samopouzdanje, obnavlja i jača životnu snagu. Masaža (lat.massare - gnječiti) kao poseban oblik dodira,  deluje veoma pozitivno na osobu koja prima i koja daje. Razne tehnike dodira spadaju u najstarije oblike lečenja i metoda opuštanja. Masaža se pominje u drevnim kineskim, indijskim i egipatskim zapisima. U staroj Grčkoj i Rimu koristila se nakon kupanja i sportskih aktivnosti,  za oporavak od nekih bolesti i raznih tegoba. Masaža obuhvata niz tehnika dodira u vidu lupkanja, pritiskanja, istezanja i glađenja mišića i vezivnog tkiva koje se izvode različitim načinima i intenzitetima. Masaža je sastavni deo ajurvede (ayurvede), tradicionalne Indijske medicine. (више…)
Pročitaj još about DODIR – SUŠTINA MASAŽE
  • 0

Najpoznatije začinske biljke kod nas

Savremena kuhinja se ne može ni zamisliti bez opojnih mirisa i raskošnih ukusa aromatičnog začinskog bilja. Začinske biljke su najbolje kada su sveže, i zato ih mnogi ljubitelji biljnih začina uzgajaju sami. Priprema, čuvanje i upotreba začinskog bilja: - Sveže začinske biljke se mogu zamrznuti upakovane u plastičnu ili aluminijsku foliju. - Biljni začini mogu se pripremiti, čuvati i koristiti u vidu začinske kocke: (више…)
Pročitaj još about Najpoznatije začinske biljke kod nas
  • 0

Bešamel – sos nad sosovima

Bešamel sos je jednostavan sos koji se koristi u osnovnom obliku, ili kao polazna osnova za druge raznovrsnije sosove. Smesa se pravi od jednakih delova rastopljenog putera (ili margarina) i brašna uz dodatak mleka. Prvo se brašno proprži na puteru (margarinu) tako da ostane belo. Smesa se polako preliva mlekom i kuva na blagoj vatri uz stalno mešanje, sve dok se ne zgusne. Pri kraju posoliti, a na kraju i pobiberiti po želji i ukusu. (више…)
Pročitaj još about Bešamel – sos nad sosovima
  • 0

Šta je Ajurveda (Ayurveda)

Šta je Ajurveda? Ajurveda je tradicionalna Indijska medicina. Reč „ayurveda“ prevedena sa sanskrta znači "znanost o življenju" (ayu - "život", veda - "znanje" -  znanje o životu). Cilj Ajurvede je stanje potpunog duhovnog, mentalnog, telesnog i socijalnog blagostanja, odnosno savršeno zdravlje u čijoj osnovi je harmonična svest o transcendentalnoj realnosti života. Ajurveda stavlja težište na prevenciju bolesti i podmlađivanje tela, sa posebnim naglaskom na prirodnu ishranu i uravnotežen način života. (више…)
Pročitaj još about Šta je Ajurveda (Ayurveda)
  • 1

Moć pokreta – kretanje je lek

Kretanje je lek. Lekovitost pokreta proizlazi iz činjenice da je kretanje osnovna funkcija tela. Ljudsko biće fascinirano je pokretom i od samog svog postanka uporno usavršava svoje kretanje. Medjutim, u svakodnevnom životu, pokret svog tela kao funkciju, čovek prilično zapostavlja. Naš organizam svakodnevo nas na to podseća vršeći razne refleksne radnje i pokrete kojih najčešće nismo ni svesni. Prilikom psihičke ili emotivne napetosti, menja se ritam disanja, uzdišemo (preko disanja izbacujemo iz tela 80% toksina), pokušavamo da nešto radimo, da se nečim zaposlimo ili imamo potrebu da prošetamo, da odemo negde ... (више…)
Pročitaj još about Moć pokreta – kretanje je lek
  • 0

Čaga parazitska gljiva – moćno sredstvo protiv stresa

Čaga je moćno sredstvo protiv stresa kao uzročnika gotovo 90% svih bolesti. Svojevremeno je Sovjetska vlada naredila svojim sportistima i astronautima da čagu koriste kao adaptogen za poboljšanje umnih i telesnih sposobnosti. Drevni narodi Azije su je koristili hiljadama godina za održavanje zdrave prirodne ravnoteže (chi), verujući da podmladjuje, produžava život i jača telo. Njena lekovitost zabeležena je u kineskoj knjizi Shennong Ben Cao Jing napisanoj 2300 godine. I danas se u Sibiru čaga redovno konzumira što možda doprinosi poznatoj dugovečnosti njegovih stanovnika. Sibirska čaga postala je popularna kada je nobelovac Aleksandar Solženjicin u svojoj knjizi "Odeljak za rak“ (1968) opisao svoje ozdravljenje od raka uz pomoć čaja od čage nakon bezuspešnog lečenja po raznim klinikama. Lekovita svojstva čage (више…)
Pročitaj još about Čaga parazitska gljiva – moćno sredstvo protiv stresa
  • 0

Boza – piće koje se ne zaboravlja

Svako ko je barem jednom probao ovaj napitak, slaže se da je boza (tur.) piće koje se ne zaboravlja. Boza (eng.bosa) je orijentalni bezalkoholni napitak star preko hiljadu godina, žučkaste boje, bogatog slatkasto-kiselkastog ukusa. Ovaj prijatan, osvežavajući napitak koji podseća na gusti sok, dobija se fermentacijom kukuruznog brašna, šećera i kvasca.

Prvi put napravljen je u Turskoj 900. godine odakle se preko Kavkaza proširio i na Balkan. Turski putopisac Evlija Čelebija zapisao je da je u 17. veku samo u Istanbulu bilo 300 radnji za proizvodnju i prodaju ovog pića. (више…)
Pročitaj još about Boza – piće koje se ne zaboravlja
  • 0

Maslačak svuda oko nas

Maslačak (Taraxacum officinale) raste svuda oko nas. U proleće, po parkovima, travnjacima i livadama, pored staza, jarkova i plotova, pojave se cvetovi prelepe žute boje. Maslačak kao lek, pominje se u zapisima arapskih lekara u desetom i jedanaestom veku, a danas se koristi za ishranu i lečenje širom sveta. Maslačak je zeljasta, trajna biljka koja cveta od druge polovine marta do maja. Lekovita svojstva maslačka (више…)
Pročitaj još about Maslačak svuda oko nas
  • 1

Biljka Sikavica (čičak) za jetru

Biljka Sikavica (čičak) proslavila se u narodu kao odličan lek za hronična obolenja jetre, žući, slezene, žutice, za čišćenje organizma i jetre od kandide i njenih otrova ... Sikavica (Silybum marianum), gujina trava, šarena badeljka, beli stričak, gospin trn, divji artičok, magareća salata, ošebalj, je dvogodišnja, zeljasta, dosta krupna i razgranata biljka. (више…)
Pročitaj još about Biljka Sikavica (čičak) za jetru
  • 1

Kandida i kako je pobediti

Kandida, izazivač gljivičnog oboljenja kože, sluzokože, noktiju i unutrašnjih organa, normalno živi u crevima, koži i sluzokoži čoveka i ne postoji samostalno u prorodi. Najpoznatiji tipovi su Candida albicans Candida glabrata i Candida tropicalis. U normalnim okolnostima kandida je bezopasna, ali kada se poremeti ravnoteža, počinje da se razmnožava izazivajući zdravstve probleme domaćinu. (више…)
Pročitaj još about Kandida i kako je pobediti
  • 0

Šta je idealna telesna težina – BMI?

Šta je idealna telesna težina - BMI? Koja telesna težina je idealna za neku osobu? Idealna telesna težina nije ona koju osoba želi da ima, već ona koja je za nju normalna u odnosu na visinu, pol, godine starosti i konstituciju. ITM (indeks telesne mase) ili BMI (body mass index) normalne ili idealne telesne težine je orijentirno od 18.5 do 24.9. Napomena: Ove granice nisu tako stroge, jer obavezno treba imati u vidu i ostale uticajne faktore. Postoji dosta metoda za utvrdjivanje idealne ili normalne telesne mase ili težine. Šta je idealna telesna težina - BMI? (више…)
Pročitaj još about Šta je idealna telesna težina – BMI?
  • 1