Najpovoljniji način plaćanja za održavanje web stranica

način plaćanja za održavanje web stranicaNačin plaćanja za održavanje web stranica je pitanje koje postavlja svaki vlasnik web sajta. On želi da sazna koji je najpovoljniji način plaćanja za održavanje web stranica njegovog sajta. Najbolja mogućnost je da se opredeli za:

Paušalno plaćanje usluge za održavanja web stranica (da svakog meseca uplaćuje odredjeni iznos, nezavisno od broja zahteva u tom mesecu) ili za
plaćanje po satu angažovanja za uslugu prema ukazanoj potrebi.

 

Najpovoljniji način plaćanja za održavanje web stranica?

Ako je klijentu potrebno REDOVNO održavanje web sajta, onda mu je najpvoljnije paušalno plaćanje usluge. Usluga REDOVNOG održavanja web stranica ili sajta u celini podrazumeva obavezu stručnog lica da stalno radi na funkcionalnosti i ažurnosti klijentovog sajta.
Ponekad pojedini klijenti izgube iz vida da su se opredelili za REDOVNO održavanje web sajta, pa smatraju da je mesečno paušalno plaćanje besmisleno ako u toku meseca nisu imali nikakvih zahteva.
Medjutim, ako angažovano stručno lice redovno ispunjava svoju obavezu, onda se podrazumeva da i klijent redovno ispunjava svoju. Ovo je bitna razlika u odnosu na povremeno održavanje web sajta gde se stručno lice angažuje samo po zahtevu klijenta, pa je i plaćanje usluge u skladu s tim.

Paušalno-plaćanje-usluge-održavanja-web-sajta-ili-web-stranica-je-najpovoljnijeKada je paušalno plaćanje najpovoljniji način plaćanja za održavanje web stranica?

Paušalni način plaćanja je napovoljniji kada je u pitanju usluga na duže vreme, odnosno redovno održavanje web stranica.

Šta klijent dobija ako se opredeli za paušalno plaćanje usluge?

1. Klijent na ovaj način obezbedjuje da se tokom cele godine stručno lice brine o njegovom web sajtu.
2. Ima mogućnost da zatraži savet i dobije stručnu pomoć kad god mu je potrebna.
3. Ima prioritet u odnosu na povremene korisnike usluga.
4. Plaća usluge znatno jeftinije u odnosu na cene povremenog održavanja.
5. Nema ograničenja usluga ni po broju ni po vremenu pružanja sve dok se zahtevi kreću u granicama dogovorenog.
6. Klijent može bez zastoja da unapređuje svoje „online“ poslovanje ili da pokreće  nove projekte uz neposrednu pomoć i podršku stručnjaka.

Kako najlakše i najjeftinije do web sajta?

Recimo da jedna usluga povremenog održavanja web sajta ili web stranica košta 10€, a da 30€ mesečno košta redovno održavanje sa paušalnim plaćanjem svakog meseca. Sa tih 30€ klijent može (u proseku) platiti tri usluge od 10€ za jedan mesec, ili 36 usluga u toku godine. Ako klijent proceni da mu 36 pojedinačnih usluga u toku godine neće biti dovoljno, onda mu je svakako isplativije da se opredeli za paušalno plaćanje usluge za održavanje web stranica ili sajta u celini.

NARUČITE: PROFESIONALNO ODRŽAVANJE SAJTA

PC021 Izrada web sajtova