Kako napraviti domaći eurokrem

Domaci eurokremDomaći eurokrem možete napraviti na mnogo načina. Ovde predlažemo dva osnovna u okviru kojih možete da pravite bezbrojne kombinacije prema vašoj želji, mašti i trenutnoj inspiraciji.
Bitno je to da će sve što napravite biti puno ukusnije, malo jeftinije i provereno domaće!

Prvi recept:
Vreme pripreme:10 min
Priprema:

 1.  200 gr šećera i 200 ml mleka prokuvati nekoliko minuta da se šećer otopi.
 2.  Skinuti s vatre i odmah dodati 250 gr margarina za kolače, 250 gr mleka u prahu i 2 kesice vanilin šećera.
 3.  Sve dobro izmiksati i podeliti na dva dela.
 4.  U prvi deo umešati 50 – 100 gr pečenog mlevenog lešnika, a u drugi deo 50 – 100 gr kakao praha ili otopljene čokolade za kuvanje.
 5.  Smese istovremeno sipati u jednu veću teglu ili više manjih posudica.

Drugi recept:
Vreme pripreme: 12 minuta
Priprema:

 1.  15 kašika oštrog pšeničnog brašna pržiti nekoliko minuta na laganoj vatri uz stalno mešanje da ne požuti!
 2.  Čim se oseti miris prženog brašna, odmah ga skinuti sa vatre i uz stalno mešanje, dodavati mleko sve dok se ne dobije gusta kompaktna masa.
 3.  Masi dodati 250 gr omekšanog ili rastopljenog margarina za kolače i 300 gr šećera, pa sve to dobro izmešati ili izmiksati.
 4.  Pred kraj dodati 2-3 vanil šećera. Po želji (nije obavezno) dodati još 1-2 kašike mleka u prahu, malo mlevenog lešnika ili esencije lešnika.
 5.  Još malo promešati pa polovinu mase presuti u drugu posudu, a u preostalu polovinu dodati i dobro umešati 50-100 gr kakao praha ili otopljene tvrde čokolade za kuvanje.
 6.  Na kraju obe smese istovremeno sipati u odgovarajuću ambalažu.

Napomena: Masu ne morate deliti na dva dela. Možete je ostaviti jednobojnu ili sve obojiti kakaom (čokoladom) i još mnogo toga možete dodati ili ponešto oduzeti – na vama je da se malo igrate i prepustite mašti. Ako vam nešto ne ide baš od ruke, slobodno pitajte decu za savet ili ih uključite u posao, ako to žele. Svako jelo je odlično ako se  priprema sa voljom i u atmosferi ljubavi i radosti.
A taj Vaš eurokrem, ne da je dobar, već je i domaći! Prijatno!