Koliko košta održavanje web stranica?

koliko košta održavanje web stranica

koliko košta održavanje web stranica

Klijenti znaju koliko je održavanje web stranica važno za njihovo uspešno poslovanje preko interneta. Zato s pravom pitaju

Koliko košta održavanje web stranica ?

Odgovor na ovo pitanje lakše je razumeti ako se zna šta održavanje web stranica obuhvata:

1.Održavanje web stranica najčešće podrazumeva povremeno ili redovno osvežavanje web stranica. To podrazumeva unošenje novih informacijama, dodavanje i uklanjanje zastarelih ili nepotrebnih sadržaja i elemenata i slično.

Koliko košta održavanje web stranica u ovim slučajevima, saznaje se na osnovu iznetih zahteva i dogovora. Povremeno ili redovno održavanje web sajtova vrši se  prema realnim potrebama i iznetim zahtevima.

Redovno održavanje web stranica

Koliko košta redovno održavanje web stranica, utvrdjuje se kada se analiziraju sve vaše potrebe postigne dogovor. Redovno održavanje web stranica, može biti i do 30% jeftinije u odnosu na cene usluga koje se pružaju samo povremeno.
Koliko košta održavanje web stranica, kada je u pitanju povremeno održavanje web stranica, utvrdjuje se prema satu angažovanja. Cena za jedan sat angažovanja kreće se između 5 i 10€.

2.Održavanje funkcionalnosti web stranica kao usluga, obuhvaćeno je servisiranjem web sajta koji hostuje kod nas. Ovim se postiže da je svaki web sajt stabilan i funkcionalan sve dok mi brinemo o njemu.

Dok  koristi naš hosting,   funkcionalno održavanje web stranica je besplatno sve dok održavanje web stranica ne zahteva više od pola sata rada u toku jedne nedelje.

3.Ukoliko klijent ima naknadne zahteve koji nisu regulisani dogovorom (ugovorom), onda se ti zahtevi tretiraju kao nova usluga oko koje sledi novi dogovor o realizacije i ceni koštanja.
Koliko košta održavanje web stranica sa dodatnim zahtevima, zavisi od obima i složenosti posla i postignutog dogovora.

Više informacija možete pogledati u članku Cena održavanja web sajta.