Staklena ambalaža za dug i zdrav život

Staklena ambalaža –  proizvod kome se veruje!

staklena ambalažaNaučnim istraživanjem je utvrdjeno da 88 od 100 ispitanih stanovnika Evrope veruje u staklo kao nezaobilazan element zdravog života.

Preko 80 posto ispitanih gradjana smatra da je staklena ambalaža najbolji čuvar kvaliteta životnih namirnica i pouzdana zaštita od svih spoljnjih uticaja.

Kada je u pitanju hrana za dojenčad, institut Usuma je istraživanjem utvrdio da 68 % muškaraca i 77% žena više veruje proizvodima pakovanim u staklenoj ambalaži nego onima u plastičnim pakovanjima.

Ako želite da vodite zdrav život, staklena ambalaža je uvek tu da vam bude nezamenljiv i pouzdan saveznik. Staklena ambalaža je postojana, otporna na mnoge atmosferske uticaje i razlike u temperaturi, ne propušta vlagu, hemijske materije, gasove …

Staklena ambalaža za dug i zdrav život

Za naše zdravlje je veoma važno to što je staklena ambalaža higijenska – može se održavati čistom i koristiti dugo bez opasnosti od kvarenja sadržaja. U higijenski sigurnoj staklenoj ambalaži prehrambeni proizvodi zadržavaju visok kvalitet, besprekornu svežinu, prirodan miris i ukus (staklo nema ni miris ni ukus).

Pored pića i životnih namirnica, staklo je vrhunski materijal za pakovanje kozmetičkih preparata, lekova, hemijskih supstanci i proizvoda … Posebno praktična osobina staklene ambalaže je što se kroz nju može videti sadržaj i tako proceniti njegov kvalitet i upotrebljivost.

U poredjenju sa mnogim drugim ambalažnim materijalima, staklo je neutralno, tj. ne reaguje na upakovani proizvod, ne ispušta nikakve supstance iz sebe ili okoline i potpuno je nepropusno za uticaje spolja. Prednost staklene ambalaže leži u samom staklu kao sirovini koja se proizvodi od prirodnih materijala.

Proizvodi kao što su boce (flaše) za vino, flaše za rakiju, specijalne flaše, čaše, tegle, baloni itd. mogu se najlakše nabaviti u specijalizovanim prodavnicama staklene ambalaže. Danas je sve više i On-line prodavnica koje nam pružaju dodatne pogodnosti i omogućavaju brzu i još lakšu nabavku ovih veoma korisnih i atraktivnih proizvoda.

Izvor:
www.staklenaambalaza.co.rs/Staklena ambalažaprodaja
www.srpskafabrikastakla.com/ Zašto staklo?