Mašta kao eliksir mladosti

Život je OSTVARENJE naših SNOVA. Ako ne sanjamo nemamo ideje šta moramo ostvariti. Što više maštamo, više će nam se i ostvariti. U mašti je sve dozvoljeno i sve je ostvarivo. Nema krivaca, odgovornosti, nepopravljivih grešaka…

Mašta kao eliksir

Mašta je krajnje ulepšana slika mogućeg. Sve je dostižno do čega naša misao doseže. Mašta raspaljuje, relaksira, uzbuđuje, obogaćuje naš unutrašnji život, daje nadu da je sve ostvarivo. Ljudi sa razigranom maštom imaju bogat duhovni život. To je ono što ih pokreće i čini tako posebnim.
Deca nasledjuju bujnu maštu kao poklon prirode. Nažalost, kod mnogih ona se ubrzo uguši pod omčom predrasuda i teretom života. Deca su izuzetno simpatična, ne (samo) zato što su mala, već i zato što su nepredvidiva, živahna, maštovita i apsolutno otvorena prema životu oko sebe. „Starmala“ deca su deca po godinama, ali su to prestala biti  kada su, iz nekog razloga, izgubila deo tih sposobnosti.
Kada bi odrasli uspeli da zadrže duhovnu lepršavost i vrckavost iz svog detinjstva, tu dečiju radoznalost i otvorenost, bili bi mladalačkog duha i mladoliki sve do duboke starosti.

Mašta kao eliksir

Fotografija (izvor): https://www.biganimal.net/djeca