(Za)voleti sebe

Vreme je ludila. Posvuda je kriza, a mi posrćemo pod teretom neizvesnosti. Imamo potrebu da se nekako priberemo, ako možemo, da pomognemo sebi i drugima. Prva mi je pomisao da treba da (za)volimo sebe.

Voleti sebe

Na nama ni u nama nema ništa ružno da bi sebe mrzeli. Lepota je doživljaj, a ne realno stanje. Ma šta nekome bilo ružno, nama može biti lepo i obrnuto. Ne shvatam zašto bih ovaj jedini život provela u mraku.
Znam da ništa nije savršeno i zato slušam ljude koji drugačije misle ili misle na drugi način.To mi pomaže da obogatim svoja razmišljanja i poradim malo na svom napretku.
Treba (za)voleti sebe, bez  kalkulisanja. Tokovima zbivanja je svejedno da li mi plačemo, ili se smejemo, ali za nas i ljude oko nas, neuporedivo je bolje da smo nasmejani i samouvereni. To neće promeniti tokove zbivanja, ali hoće atmosferu u kojoj se dešavaju. Negativan naboj osetiće silnice naših pozitivnih vibracijama! Ne osećate ih? U depresiji ste? Budite ubedjeni da upravo sada postoji neko kome ste baš Vi potrebni? Neznate o kome je reč? Napravite nešto da saznate!
Kao deca, svi smo padali i ustajali. Bili smo presrećni kada smo uspevali da stanemo na svoje tek izrasle noge! Ne oduzimajte sebi tu radost ustajanja! Stanite na svoje noge. (Za)volite sebe i samo zato što stojite uspravno. To je uslov za korak! Svaki sledeći korak zahteva samopouzdanje.  Ako ste uspeli da (za)volite sebe, ispunili ste i taj, po meni, najvažniji uslov.
„Život je stvarno jednostavan, ali mi insistiramo da ga učinimo komplikovanim.“ – Konfučije.

Voleti sebe