Pravila oglašavanja

PRAVILA oglašavanja i uslovi korišćenja sajta
Oglasi-oglasi, Novi Sad, Srbija, Region

„PRAVILA oglašavanja i uslovi korišćenja sajta Oglasi-oglasi“ (u daljem tekstu: Pravila oglašavanja“) odredjena su Zakonom o oglašavanju Republike Srbije i drugim zakonima i propisima iz ove oblasti, dobrim poslovnim običajima i profesionalnom etikom.

Prava oglašivača

Registrovani oglašivač ima pravo:

 • da objavljuje neograničen broj besplatnih malih oglasa različitog sadržaja i 6 slika (od 250 do 500KB) po jednom oglasu, u skladu sa ovim pravilima i uslovima korišćenja
 • da koristi extenzije slika JPG, GIF, PNG i BMP . U interesu oglašivača je da tekst oglasa ispisuje jasno i čitko i da slike odgovaraju sadržaju oglasa
 • da mu oglas bude aktivan i vidljiv na internetu 90 dana od dana postavljanja, pod uslovom da poštuje ova pravila oglašavanja
 • da  prati status svojih malih oglasa i da upravlja s njima preko svoje kontrolne table.

Odgovornost korisnika (oglašivača)

 1. Korisnik usluga ovog sajta (oglašivač) dužan je da na objavljeni mali oglas postavi isključivo svoje lične podatke i isključivo sadržaj u vezi sa predmetom oglašavanja.
 2. Oglašivač ne sme da koristi i objavljuje lične podatke drugih lica kao što su broj telefona ili faksa, JMBG, adresa stanovanja, ime i prezime, e-mail adresa, web sajt i dr.
 3. Oglašivač ne sme da insistira, a posetilac ne mora da odgovori na oglasnu poruku, osim u slučaju uzajamno postignutog dogovora.

Činom registracije korisnik se obavezuje:

 1. Da će poštovati ZAKON o oglašavanju i ostale zakone i akta Republike Srbije koji regulišu ovu oblast, kao i ova Pravila oglašavanja.
 2. U slučaju narušavanja stava iz tačke 4. oglašivač priznaje i prihvata svu odgovornost za učinjeno i eventualne posledice.
 3. Prema ZAKONU o oglašavanju, oglašivač pravno lice dužan je da objavljivaču uz prvu oglasnu poruku dostavi i popunjenu Deklaraciju o oglašavanju.
 4. Fizička lica dostavljaju deklaraciju samo ako je za predmet oglašavanja propisana registracija ili pribavljanje nekog akta  nadležnog organa.

Predmet oglašavanja

Antikviteti, umetnine, automobili, motocikli, bicikli, kamioni, autobusi, vučna i druga vozila, plovna sredstva, kućni aparati, elektronika, audio/video/ TV i  foto apatati i oprema, iznajmljivanje, knjige, kolekcionarstvo, računari, kućni ljubimci, građevinarstvo, nameštaj i pokućstvo, sve za decu, nekretnine, mašine, alati, sport, telefonija, muzika i muzički instrumenti, poljoprivreda, posao, turizam, ugostiteljstvo, industrija, zanatstvo, zdravlje, kozmetika i lepota, odeća i obuća, moda, galanterija, usluge, lični oglasi i ostalo u skladu sa pravilima oglašavanja u vidu malih oglasa.

OGRANIČENJA I ZABRANE

Korisnik sajta Oglasi-oglasi.com

IZJAVLJUJE

  • DA SVESNO I U POTPUNOSTI PRIHVATA OGRANIČENJA I ZABRANE navedene u Zakonu o oglašavanju i ostalim zakonima i regulativama iz oblasti oglašavanja i komunikacija na internetu.
  • DA JE APSOLUTNO UPOZNAT SA OVIM PRAVILIMA I DA PRIHVATA SLEDEĆE:

1. Oglasna poruka (oglas) ne sme zloupotrebiti poverenje, zavisnost, lakovernost ili neiskustvo, neznanje, sujeverje, dovoditi u zabludu, iznositi neistinu i nanosi štetu bilo kome na bilo koji način.
2. Oglas ne sme ugrožavati bezbednost, zdravlje, osećanja i moral korisnika ovog sajta, izazivati netoleranciju i mržnju, imati sadržaj kojim se bilo ko vređa ili se lako može doživeti kao neprihvatljiv, nepristojan, nepodoban ili uvredljiv.

3. ZABRANE

3/1. Zabranjeno je oglašavati se bez saglasnosti ili dozvole nadležnog organa kada je tako regulisano.
3/2. Zabranjeno je oglašavanje koje podstiče diskriminaciju po bilo kom osnovu, a posebno po osnovu političkih uverenja, etničke, nacionalne, verske, rasne, polne ili rodne pripadnosti.
3/3.  Zabranjeno je oglašavanje koje je usmereno ili navodi na nezakonite, moralno sumnjive i druge neprihvatljive i nedopuštene radnje ili ponašanje.
3/4. Zabranjene su tvrdnje i obećanja koje oglašivač ne može da dokaže ili ispuni, korišćenje reči „besplatno“ radi namamljivanja potrošača kao i prikrivanje bitnih činjenica.
3/5. Zabranjeno je na ovom sajtu oglašavati pornografiju i prostituciju i postavljati poruke, slike, ponude i potrebe vezane za seks, seksualnu požudu i seksualne usluge.

ZABRANJENI SADRŽAJI ZA OGLAŠAVANJE NA SAJTU SU:

 • Preprodaja ulaznica za javne manifestacije, oglašavanje igara na sreću, uvredljive slike i poruke,
 • nadrilekarstvo, lekovi i neoficijalna sredstva za lečenje, nedokazani alternativni sadržaji, anabolički stereoidi, sredstava za potenciju, opojne droge i slično,
 • magija, vradžbine, proricanje sudbine, razni piratski proizvodi, nedozvoljena sredstva i sprejevi za samoodbranu,
 • vatreno oružje i municija, pirotehnička sredstva, lako zapaljivi materijali, vazdušno oružje, startni pištolji i slična sredstva koja podležu registraciji,
 • duvan i duvanski proizvodi, elektronske cigarete, alkoholna pića i njihova konzumacija,
 • erotske masaže, erotske i druge perverzije, otvoreno traženje ili nuđenje seksualnih usluga, podsticanje seksualnosti i seksualne požude kod drugih osoba i slično,
 • svi ostali sadržaji koji su zabranjeni važećim zakonima, podzakonskim aktima i propisima Republike Srbije.

ZABRANJENE RADNJE PRILIKOM OGLAŠAVANJA SU:

 1. Višestruko postavljanje oglasa sa istim ili sličnim sadržajem ili predmetom poruke sa istim ciljem, kao i njihovo istovremeno postavljanje u više kategorija ili grupa.
 2. Brisanje i ponovno postavljanje istog oglasa ili oglasa sa istom porukom i ciljem, pre isteka važećeg roka od 90 dana.
 3. Postavljanje dodatnih oglasa sa istom ili sličnom sadržinom, porukom i namenom, kada još postoje važeći oglasi iste namene.
 4. Postavljanje logotipa i grafičkih obrada kao i fotografija (slika) koje ne prikazuju predmet oglašavanja, koji su tuđe vlasništvo ili su fotografije osoba koje nisu vlasnik oglasa,
 5. Posebno isticanje oglasa kao što je dodavanje grafički obrađenih slova, grafika, animacija, dugih naslova ili ceo naslov velikim slovima, više znakova usklika i slično.
 6. Oglašavanje samo linka na drugi sadržaj bez sadržaja u oglasu ili sadržaja koji samo promoviše drugu firmu putem linka koji vodi na njenu web stranicu.
 7. Nije dozvoljena nelojalna konkurencija. Oglašivač ne sme navoditi lične podatke drugih lica kao ni podatke o konkurenciji ili ih pominjati u negativnom kontekstu.

SANKCIJE ZA NEPOŠTOVANJE OVIH PRAVILA I USLOVA KORIŠČENJA

Radi zaštite integriteta ovog sajta i prava ostalih oglašivača zadržavano pravo da bez upozorenja i naknadnog objašnjenja brišemo oglase ili blokiramo pristup oglašivaču, ukoliko ne poštuje pravila i uslove korišćenja ovog sajta. Ukoliko oglašivač isto ponašanje ponovi, biće trajno sprečen da se oglašava na ovom sajtu.

UPOTREBA PODATAKA

 • Korisnici sajta dužni su da obezbede istinitost, tačnost i kompletnost podataka koje daju ili postavljaju na sajt.
 • Oglasi-oglasi zadržavaju pravo na nužnu korekturu dostavljenih sadržaja bez promene osnovnog smisla izvornog sadržaja.
 • Korisnici sajta su saglasni da podaci i informacije koje predaju, budu dostupni svima koji su zainteresovani, saglasno uslovima korišćenja.

ZAŠTITA PODATAKA

 1. Oglasi-oglasi koriste na sajtu samo najnužnije podatke o oglašivačima prema Zakonu o oglašavanju.
 2. Podaci služe isključivo u svrhu spajanja oglašivača i korisnika i u celosti su dostupni samo administratoru sajta.

ZAŠTITA POSLOVANJA

 1. Oglasi-oglasi zadržavaju pravo da bez upozorenja isključe korisnika koji na bilo koji način zloupotrebi ovaj sajt.
 2. Pojedini nalozi, email domeni i IP adrese, zbog zloupotreba, mogu biti privremeno ili trajno blokirani ili zabranjeni za registraciju.
 3. Oglasi koji nisu u skladu sa ovim  „Pravilima oglašavanja“ biće u najkraćem roku poništeni!

ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA

Celokupan sadržaj sajta je zaštićen Zakonom o autorskom pravu. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, njegovo kopiranje, prerada, preoblikovanje, prodaja ili objavljivanje na drugim sajtovima. Za istinitost objavljenih oglasa, zaštitu autorskih prava na sadržaje koji se koriste u oglasu, kao i kvalitet oglašenih roba i usluga, odgovara isključivo oglašivač.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

 • Oglasi-oglasi ne daju objašnjenja i ne odgovaraju za informacije, podatke i sadržaje  postavljene od strane oglašivača, jer to nisu podaci i stavovi Oglasa-oglasa.
 • Za sadržinu, dejstvo i posledice nekog oglasa, odnosno oglašavanja, isključivo je odgovoran oglašivač.
 • Korisnik sajta (oglašivač) snosi punu odgovornost za štetu nastalu tokom ili zbog korišćenja ovog sajta ili zbog upotrebe sadržaja ili informacija do kojih je došao preko ovog sajta.
 • Oglasi-oglasi ne mogu da snose odgovornost za nepravilno funkcionisanje sajta ili njegovih komponenti ako je isto prouzrokovano okolnostima na koje ovaj sajt nije niti je mogao na bilo koji način uticati (programske greške, neznanje korisnika, problemi u funkcionisanju Interneta, kompjuterski ili telekomunikacijski kvarovi, nestanak struje, dejstvo prirodnih sila ili nepovoljnih društvenih okolnosti itd).
 • Oglašivač koji naruši privatnost drugih lica, čini to na sopstvenu odgovornost. Po saznanju o kršenju ili mogućem kršenju prava korisnika ili drugih lica, Oglasi-oglasi će sporni sadržaj privremeno ukloniti sa sajta do razrešenja nastalog spora.

VLASNIŠTVO

Oglasi-oglasi se posmatrano u celini, legitimišu kao vlasnik nad sadržajem, reklamama i oglasima na sajtu (u daljem tekstu: sadržaj), pri čemu zadržava sva propisana prava.
Oglasi-oglasi zadržavaju pravo promene „PRAVILA oglašavanja“ bez najave. Promene stupaju na snagu danom objave na ovom sajtu. Promene će biti vidljive na ovoj stranici.

PRISTANAK na „PRAVILA oglašavanja i uslove korišćenja sajta Oglasi-Oglasi“

Samim činom registracije i korišćenjem bilo koje usluge ovog sajta PRIZNAJEM I PRIHVATAM  PRAVILA oglašavanja i uslovi korišćenja sajta Oglasi-Oglasi
i sa punom svešću IZJAVLJUJEM,

Ja, kao oglašivač i korisnik usluga ovog sajta, isključivo sam odgovoran / odgovorna za kršenje pravila i uslova oglašavanja na ovom sajtu, kao i za posledice koje mogu da proisteknu iz takvog mog postupanja“ – Oglašivač i korisnik ovog sajta, imenom i prezimenom.

Pravila oglašavanja besplatni mali oglasi Oglasi Oglasi

Oglasi-oglasi.com
Ažurirano 11.11.2018.
Novi Sad, Srbija, Region