Dobitna kombinacija

Stalno se nekom drugom dešava neka „dobitna kombinacija„. Nama se ne dešava, ma koliko to želeli. Medjutim, to ne znači da nismo na spisku srećnika, već samo znaći da nismo jedini i da se dobre stvari ne dešavaju svaki dan. Sve što se dešava drugima, na raspolaganju je i nama. Štos je u tome što moramo u to verovati i sve svoje snage ka tome usmeriti. Ali, moramo biti skromni. Ako težimo previsokim ciljevima, onda je jasno zašto smo „gubitnici“.

Dobitna kombinacija

Energija je u neprekidnom kretanju, prožimanju i usmeravanju. Može se jednom usmeriti i ka nama, ali neće se sve rešiti u našu korist samo od sebe. Pozitivnu energiju moramo sami usmeriti ka nama. Kako? Pre svega vedrinom, optimizmom, verom u sebe i svoje sposobnosti.

Ako dajete sve od sebe, svaka odluka koju ste doneli je ispravna. Ako se pokaže kao „pogrešna“, onda je to posledica dogadjaja na koje niste mogli uticati! Da ste mogli, to bi i uradili i svakako bi doneli  odluku koja je u skladu sa „dobitnom kombinacijom„!

Život nije drama! Posmatrajte to ovako: Život je jedna scena, a mi smo glumci. Predstava zavisi od našeg glumačkog talenta… Da li će ona biti šou, komedija, drama ili tragedija, zavisi od naše kreacije. Kulise na sceni se pomeraju po nekom svom planu, i mi se trudimo da se u to uklopimo.  „Šumu“ iza nas možemo da doživimo kao strašnu djunglu ili kao priliku za dobru avanturu i nezaboravan doživljaj. Postavite se kao da je život oko vas uzbudljiv film, a vi običan posmatrač. To vam može otvoriti prostor za uspostavljanje kontrole  nad vašim osećanjima i mislima.
Svi mi imamo slabosti. Zašto smo na to osetljivi? Primedbe na svoj račun treba prihvatati s dostojanstvom. Svesni smo da u toj primedbi ima nešto istine. Zato šalu na svoj račun prihvatite  s osmehom, svesni da morate poraditi na sebi.
Samo je Vama zaista stalo do Vas. Drugi ljudi, po prirodi stvari,brinu, pre svega, o sebi. Znajte da vam niko ništa i nikada ne poklanja. To ste uvek zaslužili, za to ste se izborili i ne dozvolite da se osećate dužni.
Realno, svi mi samo Sebe imamo. Sve ostalo što mislimo da imamo je privid, jer mnogi oko nas polažu pravo na to. Zato se ta „imovina“ tako lako (iz)gubi. Najbolja dobitna kombinacija uvek je ona  koja se ostvari kada se posvetimo – sebi! Ono što u Sebe uložimo, to nam niko ne može oduzeti, osim nas samih!

Dobitna kombinacija