Dobrodošli!

PC021 web dizajn

Uputstvo za rad

REGISTRACIJA (pravljenje naloga za pristup)

Uputstvo:

Da postavite besplatan mali oglas na Oglasi Oglasi, potrebno je da imate svoj nalog, tj. da ste registrovani.

POSTUPAK registracije:

kliknite na „Registracija“ u gornjem desnom uglu sajta da se otvori „Registracija“ > Upišite vaše korisničko ime (nemojte koristiti č, ć, š, đ, ž)  >upišite  vašu email adresu > u polje „Šifra“ i  u polje „Ponovite šifru“ unesite istu šifru (lozinku).  Proverite ispravnost unosa >  ako je sve u redu, kliknite mišem na “Napravi nalog “. To je sve!
Ako je registracija uspela, automatski se otvara prozor „Slanje oglasa“ gde možete pristupiti postavljanju svog oglasa. Na vašu email adresu stiže poruka sa vašim korisničkim imenom, lozinkom i linkom na „Prijava“.
Te podatke
koristite  u „Prijava“ dijalogu, radi pristupa vašoj korisničkoj tabli preko koje možete da postavite, izmenite ili pauzirate vaše oglase i da postavite članak na blog stranicu sajta.

UPUTSTVO ZA POSTAVLJANJE OGLASA

POSTUPAK:

kliknuti na Prijava > uneti korisničko ime i šifru (lozinku) > kliknuti na „Postavite oglas“ > izabrati kategoriju > kliknuti na Dalje > popuniti polja sa podacima > kliknuti na Nastavi > pročitati Pravila (ako već niste)> kliknuti na Pošalji > Pogledajte vaš oglas!

Šire objašnjenje:

P
rozor „Slanje oglasa“ ima tri nivoa. U prvom (1) izaberite kategoriju iz padajućeg menija i kliknite na „Dalje“. Popunite formular. Obavezna polja su obeležena sa znakom *.  Ukoliko neko obavezno polje ne popunite, klikom na „Nastavi“, dobićete upozorenje ispisano crvenim slovima, o potrebi da popunite i to polje.
Na kraju postavite slike (fotografije).

Ispod prostora za tekst oglasa i okvira Cena, stoji jedno ispod drugog Slika 1. Slika 2. itd. do Slika 6. Možete postaviti do 6 slika. Desno od  mesta za sliku kliknite na  „Choose file“ (Izaberi sliku).
Otvoriće se prozor „Open“, gde na levoj strani treba da pronađete i otvorite folder (fasciklu) na vašem računaru (kompjuteru) u kome se nalazi fotografija.
Pronađite željenu fotografiju i kliknite jednom na nju da je obeležite (ime slike će se pojaviti u tekstualnom polju dijaloga).
Kliknite na  dugme „Open“ koje se nalazi na dnu dijaloga desno. Prozor „Open“ za pretragu slike će nestati, a pored broja slike i „Choose file“ (desno), umesto „No file chosen“ pojaviće se naziv SLIKE koju ste postavili (Sve ovo možete uraditi brže ako napravite dvostruki klik na sliku umesto jedan).

NAPOMENA: Veličina jedne slike treba da bude najviše 250KB. Veličinu slike možete proveriti ovako:  Napravite desni klik na sliku, kliknite na „Properties“ i pronadjite „Size“: … ( broj pored Size je veličina slike).
Kada postavite sve slike kliknite na narandžasto dugme „Nastavi“ na samom kraju formulara za oglas. Otvoriće se dijalog „Pregledajte Vaš oglas“ (nivo 2). Pregledajte vaš oglas i u polju  ispod oglasa pročitajte „Pravila oglašavanja„, ako do tada niste.  Klikom na dugme „Pošalji“ prihvatate uslove korišćenja sajta i prelazite na nivo 3 gde dobijate obaveštenje da je vaš oglas poslat i primljen.

STATUS OGLASA

Status oglasa možete proveriti klikom na link „Moja kontrolna tabla“ u gornjem desnom uglu sajta. Na kontrolnoj tabli  imate  Naslov oglasa (sa spiskom svih Vaših malih oglasa ), Pregleda  (broj pregleda svakog oglasa), Status ( kada su oglasi objavljeni, da li su aktivni i kada ističu) i Opcije. Desno od kontrolne table imate panele “Opcije korisnika”, “Informacije o nalogu” i “Statistika naloga”.

UPUTSTVO ZA OBNAVLJANJE (produžavanje trajanja) MALOG OGLASA

Trajanje postavljenog oglasa (ako je isteklo vreme oglašavanja) obnovite na sledeći način:
Kliknite na „Moja kontrolna tabla“ pa na znak za pauziranje (II) > kliknite na broj stran(e)ice na kojoj se nalazi vaš oglas > kliknite na „Relist Ad“ (oglas vratiti na listu) > ponovo kliknite na broj stran(e)ice na kojoj je vaš oglas i > kliknite na svetloplavi kružić sa tamnoplavom strelicom> Sada je Vaš oglas obnovljen i pojavljuje se na prvoj strani sajta kao novi oglas.

GAŠENJE POSTAVLJENOG OGLASA

Kliknite na „Moja kontrolna tabla“ pa na znak za pauziranje (II). Ovim postupkom vaš mali glas je skinut sa liste i nije vidljiv (aktivan). Prema potrebi, svoj oglas uvek možete aktivirati na način opisan pod „Obnavljanje…“

UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJA

Prjavite se i kliknite na dugme „Vaši oglasi“ . Pod “Opcije” na kontrolnoj tabli (krajnje desno) stoje vam na raspolaganju četiri mogućnosti:

1. IZMENI OGLAS (prvi znak kao olovka, pisaljka),
2. OBRIŠI (kantica za otpad)
3. PAUZIRAJ (znak II ) i ispod  tih znakova  imate opciju
4. “Označi kao prodato”.

Klikom na  prvi znak pisaljke (izmeni oglas) dobijate podatke o vašem malom oglasu. Ovde izmenite podatke i promene sačuvajte klikom na “Osveži oglas” ili ih poništite klikom na “Poništi”.

Klikom na “pauziranje” možete da “ugasite” ili ponovo aktivirate vaš ranije pauzirani mali oglas. Ukoliko ga ugasite i ne aktivirate u period od 15 dana, administrator će takav oglas trajno ukloniti sa sajta  smatrajući  da vam nije više potreban.

Klikom na “Vaši oglasi” otvarate  Vašu konntrolnu tablu i oglase. Ako želite, možete poslati poruku oglašivaču preko  formulara koji se nalazi desno do oglasa. U „Opcije korisnika“ > Izmena profila, možete izmeniti delove svog profila, promeniti šifru itd. i sve aktivirati klikom na „Ažuriraj profil“.

PRIJAVA NA SAJT (Login)

Kao registrovani korisnik pristupate svojoj Korisničkoj tabli tako što kliknete na link Prijava u desnom gornjem uglu sajta. Klikom na „Prijava“ otvara se prozor „Prijava“ . U polje „Korisničko ime“ upišete vaše korisničko ime koje ste registrovali, a u polje „Šifra“ unesete šifru (lozinku) koju ste registrovali (ove podatke ste registrovali i oni su vam poslati na vaš email).

Kad pristupite sajtu kliknite na dugme „Postavite oglas“ (u meni baru gore desno) da se otvari dijalog okvir „Slanje oglasa“ sa tri koraka. Izaberite kategoriju kojoj pripada vaš mali oglas, unesite podatke, navedite tekst vašeg oglasa, kliknite na dugme „Browse“ (Potraži) gde možete vašem malom oglasu dodati slike i kliknite na dugme „Nastavi“.

U sledećem koraku (2) pregledajte izgled vašeg malog oglasa i uredite ga ako je potrebno. Ukoliko ste zadovoljni kliknite na dugme „Pošalji“ I Vaš mali besplatni oglas je POSLAT (PRIMLJEN)!

PRETRAGA OGLASA – UPUTSVO:

Oglase možete pretražiti na 3 načina:

1. –  U prozoru „Kategorije oglasa“  pritisnite (kliknite) na kategoriju ili podkategoriju koja vas zanima i pregledajte sve oglase koji se tamo nalaze. Ovo je najlakši način za pretragu.

2. – Ako tražite poseban oglas: U polje „PRETRAGA…“  upišite jednu reč (više reči daje manju ponudu) ili bilo koji podatak  koji je karakterističan za oglas koji tražite i potom kliknite na znak za pretragu (krajnje desno) ili pritisnite “Enter” na vašoj tastaturi.
– Ako želite pretragu samo za odredjenu  kategoriju, prvo izaberite željenu kategoriju klikom na padajući meni  u polju „Sve kategorije“, pa zatim kliknite na znak za pretragu  ili pritisnite “Enter” na tastaturi.

Pažnja: Upisivanjem jedne reči za koju mislite da može biti u sadržaju traženih oglasa, dobijate spisak tagova (ključnih reči i fraza) koje su oglašivači naveli u polju za tagove. Upisivanjem jedne fraze (kratke rečenice) dobijate samo tu frazu ili tag. Klikom na odredjenu frazu ili reč sa spiska tagova, dobijate listu samo onih oglasa koji sadrže te tagove. Tag fraza ili spisak tagova neće se pojaviti, ako u bazi sajta nema oglasa koji ih sadrže.

3. –
Ako na prva dva načina niste pronašli oglas koji tražite, ostavite upisanu reč ili unesite drugu reč ili frazu i kliknite na dugme za pretragu (ili pritisnite „Enter“) kako biste dobili sve oglase koji te reči imaju u svom sadržaju.

Reagovanje do “Uputstvo za rad”

 1. Milena Jovanovic na 12/03/2017 @ 23:37

  Poštovani,
  kada kliknem na -Postavi oglas- ne daje mi mogućnost da izaberem kategoriju, te stoga ne mogu ni da ga postavim.

  Srdačno

  Milena Jovanović

 2. Belgradehotelsgroup na 14/07/2017 @ 14:15

  Poštovani,

  Zanima me da li kandidati koji se javljaju na oglase, svoj CV šalju preko vašeg portala ili direktno na naš e-mail. Kontrolišući naše oglase vidim da ima pregleda ali do sada nismo dobili ni jedno apliciranje. Molim Vas da odgovor uputite na e-mail hr@belgradehotelsgroup.com

  Unapred zahvalna

  Suada Ličuna
  HR BGH

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste postavili komentar.

Unna shop
Unna shop