Dobrodošli!

PC021 web dizajn

Pravila oglašavanja

PRAVILA oglašavanja i uslovi korišćenja sajta Oglasi-Oglasi, Novi Sad, Srbija, Region

„PRAVILA oglašavanja i uslovi korišćenja sajta Oglasi-Oglasi“ (u daljem tekstu: Pravila oglašavanja“) odredjena su Zakonom o oglašavanju Republike Srbije i drugim zakonima i propisima iz ove oblasti, dobrim poslovnim običajima i profesionalnom etikom.

Prava oglašivača

Registrovani oglašivač ima pravo:

 • da objavljuje neograničen broj besplatnih malih oglasa različitog sadržaja i 6 slika (od 250 do 500KB) po jednom oglasu, u skladu sa ovim pravilima i uslovima korišćenja
 • da koristi extenzije slika JPG, GIF, PNG i BMP . U interesu oglašivača je da tekst oglasa ispisuje jasno i čitko i da slike odgovaraju sadržaju oglasa
 • da mu oglas bude aktivan i vidljiv na internetu 90 dana od dana postavljanja, pod uslovom da poštuje ova pravila oglašavanja
 • da  prati status svojih malih oglasa i da upravlja s njima preko svoje kontrolne table.

Odgovornost korisnika (oglašivača)

 1. Korisnik usluga ovog sajta (oglašivač) dužan je da na objavljeni mali oglas postavi isključivo svoje lične podatke i isključivo sadržaj u vezi sa predmetom oglašavanja.
 2. Oglašivač ne sme da koristi i objavljuje lične podatke drugih lica kao što su broj telefona ili faksa, JMBG, adresa stanovanja, ime i prezime, e-mail adresa, web sajt i dr.
 3. Oglašivač ne sme da insistira, a posetilac ne mora da odgovori na oglasnu poruku, osim u slučaju uzajamno postignutog dogovora.

Činom registracije korisnik se obavezuje

 1. Činom registracije korisnik se obavezuje da će poštovati ZAKON o oglašavanju i ostale zakone i akta Republike Srbije koji regulišu ovu oblast, kao i ova Pravila oglašavanja.
 2.  U slučaju narušavanja stava iz tačke 4. oglašivač priznaje i prihvata svu odgovornost za učinjeno i eventualne posledice.
 3. Prema ZAKONU o oglašavanju, oglašivač pravno lice dužan je da objavljivaču uz prvu oglasnu poruku dostavi i popunjenu Deklaraciju o oglašavanju.
 4. Fizička lica dostavljaju deklaraciju samo ako je za predmet oglašavanja propisana registracija ili pribavljanje nekog akta  nadležnog organa.

 

Predmet oglašavanja

Antikviteti, umetnine, automobili, motocikli, bicikli, kamioni, autobusi, vučna i druga vozila, plovna sredstva, kućni aparati, elektronika, audio/video/ TV i  foto apatati i oprema, iznajmljivanje, knjige, kolekcionarstvo, računari, kućni ljubimci, građevinarstvo, nameštaj i pokućstvo, sve za decu, nekretnine, mašine, alati, sport, telefonija, muzika i muzički instrumenti, poljoprivreda, posao, turizam, ugostiteljstvo, industrija, zanatstvo, zdravlje, kozmetika i lepota, odeća i obuća, moda, galanterija, usluge, lični oglasi i ostalo u skladu sa pravilima oglašavanja u vidu malih oglasa.

OGRANIČENJA I ZABRANE

Korisnik usluga sajta Oglasi-oglasi.com IZJAVLJUJE

da svesno i u potpunosti prihvata OGRANIČENJA I ZABRANE navedene u Zakonu o oglašavanju i ostalim zakonima i regulativama iz oblasti oglašavanja i komunikacija na internetu.

Korisnik usluga sajta Oglasi-oglasi.com IZJAVLJUJE i da je upoznat sa ovim pravlima i da prihvata sledeće:

1. Oglasna poruka (oglas) ne sme zloupotrebiti poverenje, zavisnost, lakovernost ili neiskustvo, neznanje, sujeverje, dovoditi u zabludu, iznositi neistinu i nanosi štetu bilo kome na bilo koji način.
2. Oglas ne sme ugrožavati bezbednost, zdravlje, osećanja i moral korisnika ovog sajta, izazivati netoleranciju i mržnju, imati sadržaj kojim se bilo ko vređa ili se može doživeti kao uvredljiv.

Zabrane

3. Zabranjeno je oglašavati se bez saglasnosti ili dozvole nadležnog organa kada je tako regulisano.
4. Zabranjeno je oglašavanje koje podstiče diskriminaciju po bilo kom osnovu, a posebno po osnovu političkih uverenja, etničke, nacionalne, verske, rasne, polne ili rodne pripadnosti.
5.  Zabranjeno je oglašavanje koje je usmereno ili navodi na nezakonite, moralno sumnjive i druge neprihvatljive i nedopuštene radnje ili ponašanje.
6. Zabranjene su tvrdnje i obećanja koje oglašivač ne može da dokaže ili ispuni, korišćenje reči „besplatno“ radi namamljivanja potrošača kao i prikrivanje bitnih činjenica.
7. Zabranjeno je na ovom sajtu oglašavati pornografiju i postavljati poruke, slike, ponude i potrebe vezane za seks, seksualnu požudu i usluge.

ZABRANJENI SADRŽAJI ZA OGLAŠAVANJE NA OVOM SAJTU SU:

 • Preprodaja ulaznica za javne manifestacije, oglašavanje igara na sreću, uvredljive slike i poruke bilo koje prirode,
 • nadrilekarstvo, lekovi i neoficijalna sredstva za lečenje, nedokazani alternativni sadržaji, anabolički stereoidi, sredstava za potenciju, opojne droge,
 • magija, vradžbine, proricanje sudbine, razni piratski proizvodi, sprejevi za samoodbranu,
 • vatreno oružje i municija, pirotehnička sredstva, lako zapaljivi materijali, vazdušno oružje koje podleže registraciji, startni pištolji i slično,
 • duvan i duvanski proizvodi, elektronske cigarete, alkoholna pića i njihova konzumacija,
 • razne erotske masaže, erotske perverzije, traženje ili nuđenje seksualnih usluga, podsticanje seksualnosti i seksualne požude i slično,
 • sadržaji koji su zabranjeni važećim zakonima, podzakonskim aktima i propisima Republike Srbije.

 

ZABRANJENE RADNJE PRILIKOM OGLAŠAVANJA SU:

 1. Višestruko postavljanje oglasa sa istim ili sličnim sadržajem ili predmetom poruke, kao i njihovo postavljanje u više kategorija i grupa istovremeno.
 2. Brisanje i ponovno postavljanje istog oglasa ili oglasa sa istom porukom pre isteka roka važenja od 90 dana.
 3. Postavljanje dodatnih oglasa sa istom ili sličnom sadržinom, porukom i namenom kao još uvek postojeći i važeći.
 4. Postavljanje logotipa i grafičkih obrada kao i fotografija (slika) koje ne prikazuju predmet oglašavanja ili su fotografije osoba koje nisu vlasnik oglasa,
 5. Isticanja oglasne poruke na bilo koji način kao što je postavljanje grafički obrađenih karaktera, animacija naslova ili opis oglasa, dugi naslovi, velika slova, mnogo znakova usklika i slično.
 6. Oglašavanje samo linka bez sadržaja ili sadržaja sa linkom koji promoviše drugu firmu putem linka koji vodi na njenu web stranicu.
 7. Nije dozvoljena nelojalna konkurencija. Oglašivač ne sme navoditi lične podatke drugih lica kao ni podatke o konkurenciji ili ih pominjati u negativnom kontekstu.

 

SANKCIJE ZA NEPOŠTOVANJE OVIH PRAVILA I USLOVA KORIŠČENJA

Radi zaštite integriteta ovog sajta i prava ostalih oglašivača zadržavano pravo da bez upozorenja i naknadnog objašnjenja izbrišemo oglase ili blokiramo nalog oglašivača ukoliko ne poštuje pravila i uslove korišćenja ovog sajta. Ukoliko oglašivač isto ponašanje ponovi i sa drugim nalogom, biće trajno sprečen da se oglašava na ovom sajtu.

Upotreba podataka

 • Korisnici sajta dužni su da obezbede istinitost, tačnost i kompletnost podataka koje daju ili postavljaju na sajt.
 • Oglasi-Oglasi zadržavaju pravo na nužnu korekturu dostavljenih sadržaja bez promene osnovnog smisla izvornog sadržaja.
 • Korisnici sajta su saglasni da podaci i informacije koje predaju, budu dostupni svima koji su zainteresovani, saglasno uslovima korišćenja.

Zaštita podataka

 1. Oglasi Oglasi koriste samo najnužnije podatke o oglašivačima prema Zakonu o oglašavanju.
 2. Podaci se koriste isključivo u svrhu spajanja oglašivača i korisnika i dostupna su samo odgovornom licu sajta.

Zaštita poslovanja

 1. Oglasi Oglasi zadržavaju pravo da bez upozorenja isključe korisnika koji na bilo koji način zloupotrebi ovaj sajt.
 2. Pojedini nalozi, email domeni i IP adrese  zbog zloupotreba mogu biti blokirani ili zabranjeni za registraciju.
 3. Oglasi koji nisu u skladu sa ovim  „Pravilima oglašavanja“ biće poništeni!

Zaštita autorskih prava

Celokupan sadržaj sajta je zaštićen Zakonom o autorskom pravu. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, njegovo kopiranje, prerada, preoblikovanje, prodaja ili objavljivanje na drugim sajtovima. Za istinitost objavljenih oglasa, zaštitu autorskih prava na sadržaje koji se koriste u oglasu, kao i kvalitet oglašenih roba i usluga, odgovara isključivo oglašivač.

Odricanje od odgovornosti

 • Oglasi Oglasi ne daju objašnjenja i ne odgovaraju za informacije, podatke i sadržaje  postavljene od strane oglašivača, jer to nisu podaci i stavovi Oglasa-Oglasa.
 • Za sadržinu, dejstvo i posledice nekog oglasa, odnosno oglašavanja isključivo je odgovoran oglašivač.
 • Korisnik sajta (oglašivač) snosi punu odgovornost za štetu nastalu tokom ili zbog korišćenja ovog sajta ili zbog upotrebe sadržaja ili informacija do kojih je došao preko ovog sajta.
 • Oglasi Oglasi ne mogu da snose odgovornost za nepravilno funkcionisanje sajta ili njegovih komponenti ako je isto prouzrokovano okolnostima na koje ovaj sajt nije niti je mogao na bilo koji način uticati (problemi u funkcionisanju Interneta, kompjuterski ili telekomunikacijsi kvarovi, nestanak struje, dejstvo prirodnih ili društvenih sila itd).
 • Oglašivač koji naruši privatnost drugih lica, čini to na sopstvenu odgovornost. Po saznanju o kršenju prava korisnika, Oglasi Oglasi će sporni sadržaj ukloniti sa sajta do razrešenja spora.

 

Vlasništvo

Oglasi-Oglasi se posmatrano u celini, legitimišu kao vlasnik nad sadržajem, reklamama i oglasima na sajtu (u daljem tekstu: sadržaj), pri čemu zadržava sva propisana prava. 
Oglasi Oglasi
zadržavaju pravo promene „PRAVILA oglašavanja“   bez najave. Promene stupaju na snagu danom objave na ovom sajtu. Promene će biti vidljive na ovoj stranici.

Pristanak na „PRAVILA oglašavanja i uslovi korišćenja sajta Oglasi-Oglasi“

Samim činom registracije i korišćenjem bilo koje usluge ovog sajta PRIZNAJEM I PRIHVATAM  PRAVILA oglašavanja i uslovi korišćenja sajta Oglasi-Oglasi“  i  IZJAVLJUJEM da sam ja isključivo odgovoran / odgovorna za kršenje pravila i uslova oglašavanja na ovom sajtu i eventualne posledice koje mogu da proisteknu iz takvog postupanja.

Pravila oglašavanja besplatni mali oglasi Oglasi Oglasi

Oglasi-oglasi.com
Ažurirano 28.09.2016.
Novi Sad, Srbija, Region

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste postavili komentar.

Unna shop
Unna shop