Dobrodošli!

PC021 web dizajn

Kako napraviti domaći eurokrem

Blog Oglasi-Oglasi 10/11/2012

Domaci eurokremDomaći eurokrem možete napraviti na mnogo načina. Ovde predlažemo dva osnovna u okviru kojih možete da pravite bezbrojne kombinacije prema vašoj želji, mašti i trenutnoj inspiraciji.
Bitno je to da će sve što napravite biti puno ukusnije, malo jeftinije i provereno domaće!

Prvi recept:
Vreme pripreme:10 min
Priprema:

 1.  200 gr šećera i 200 ml mleka prokuvati nekoliko minuta da se šećer otopi.
 2.  Skinuti s vatre i odmah dodati 250 gr margarina za kolače, 250 gr mleka u prahu i 2 kesice vanilin šećera.
 3.  Sve dobro izmiksati i podeliti na dva dela.
 4.  U prvi deo umešati 50 – 100 gr pečenog mlevenog lešnika, a u drugi deo 50 – 100 gr kakao praha ili otopljene čokolade za kuvanje.
 5.  Smese istovremeno sipati u jednu veću teglu ili više manjih posudica.

Drugi recept:
Vreme pripreme: 12 minuta
Priprema:

 1.  15 kašika oštrog pšeničnog brašna pržiti nekoliko minuta na laganoj vatri uz stalno mešanje da ne požuti!
 2.  Čim se oseti miris prženog brašna, odmah ga skinuti sa vatre i uz stalno mešanje, dodavati mleko sve dok se ne dobije gusta kompaktna masa.
 3.  Masi dodati 250 gr omekšanog ili rastopljenog margarina za kolače i 300 gr šećera, pa sve to dobro izmešati ili izmiksati.
 4.  Pred kraj dodati 2-3 vanil šećera. Po želji (nije obavezno) dodati još 1-2 kašike mleka u prahu, malo mlevenog lešnika ili esencije lešnika.
 5.  Još malo promešati pa polovinu mase presuti u drugu posudu, a u preostalu polovinu dodati i dobro umešati 50-100 gr kakao praha ili otopljene tvrde čokolade za kuvanje.
 6.  Na kraju obe smese istovremeno sipati u odgovarajuću ambalažu.

Napomena: Masu ne morate deliti na dva dela. Možete je ostaviti jednobojnu ili sve obojiti kakaom (čokoladom) i još mnogo toga možete dodati ili ponešto oduzeti – na vama je da se malo igrate i prepustite mašti. Ako vam nešto ne ide baš od ruke, slobodno pitajte decu za savet ili ih uključite u posao, ako to žele. Svako jelo je odlično ako se  priprema sa voljom i u atmosferi ljubavi i radosti.
A taj Vaš eurokrem, ne da je dobar, već je i domaći! Prijatno!

 

ukupno pregleda: 12472, danas: 7

  

Sponzorisani linkovi

PC021 web dizajn

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste postavili komentar.

 • Kandida i kako je pobediti

  od na 19/04/2012 - 0 Komentari

  Kandida, izazivač gljivičnog oboljenja kože, sluzokože, noktiju i unutrašnjih organa, normalno živi u crevima, koži i sluzokoži čoveka i ne postoji samostalno u prorodi. Najpoznatiji tipovi su Candida albicans Candida glabrata i Candida tropicalis. U normalnim okolnostima kandida je bezopasna, ali kada se poremeti ravnoteža, počinje da se razmnožava izazivajući zdravstve probleme domaćinu.

 • Orahovac liker od zelenih oraha prirodan lek za želudac

  od na 17/02/2012 - 0 Komentari

  Orahovac liker od zelenih oraha prirodan je lek za želudac, sluzokožu usta i grla, i posebno, za štitnu žlezdu, jer je bogat jodom. Osnovni sastojci su zeleni orasi, rakija i šećer. Ostali sastojci su stvar ukusa i nisu obavezni. Najbolje je da se sami, prema svojoj želji i ukusu, opredelite za vrstu i količine sastojaka. […]

 • Kako se pravi mlečni kefir od tibetanske gljivice?

  od na 12/07/2011 - 4 Komentari

  Tibetanska gljiva kefir – Priprema kefira za 1 osobu:  Jednu plastičnu kašiku ispranih gljivica staviti u staklenu ili plastičnu posudu i preliti sa 250 – 300 ml kvalitetnog, nekuvanog 1,5% – 3,2% mleka (kada se udvostruči količina zrna kefira,   treba i dvostruko više mleka, itd) i poklopiti labavo plastičnim poklopcem, ili gazom da diše. U […]

 • Kako se priprema i čuva vodeni kefir

  od na 24/03/2012 - 0 Komentari

  Kako se priprema i čuva vodeni kefir: Osnovni recept za vodeni kefir, ali se može eksperimentisati sa vrstama, količinama i proporcijama sastojaka, prema ličnom ukusu. Izbegavati sve što je metalno, ali nije problem ako se nešto na kratko upotrebi. Sav pribor treba koristi samo za ovu namenu.  Postoje dve metode:

 • Kako se koristi napitak od tibetanske gljivice

  od na 12/07/2011 - 1 Komentari

  Tibetanska gljiva zdravlja Kako se koristi napitak od tibetanske gljivice? Recept za osobe sa narušenim zdravljem: Napitak (kefir) se pije bez prekida 20 dana, uveće, pre spavanja. Nakon 20 dana pravi se pauza od 10 dana. Kura se ponavlja sve do nastupanja poboljšanja, a treba da se ponovi bar 3 puta.

Izrada web shopa
Reklamni baner plus promotivni tekst
Unna shop
Unna shop