Dobrodošli, visitor! [ Registracija | Prijavarss

Privatni smeštaj – Crnogorsko primorje

| Uncategorized | 22/07/2011

Crna Gora Turizam – Crnogorsko primorje

Ada Bojana
Ada Bojana je rečno ostrvo, na mestu gde se reka Bojana odvaja od nje. Trouglastog je oblika, dve strane zapljuskuje reka Bojana, a treću Jadransko more prema kom je okrenuta peščana plaža. Bogatstvo  ribama, neprohodnost šuma i peščana obala čine je jedinstvenom.  Blaga mediteranska klima, kupališna sezona od aprila do novembra, i  sitan pesak sastavljen od silicijumskih stena, školjki i korala, blagotvorno deluje na organizam. Zalazak Sunca na Adi Bojani je nešto što se ne može opisati rečima. Tamo gde se spajaju reka Bojana i Jadransko more, uživaćete u lepotama dugih i peščanih plaža, odličnom vinu i lignjama i udahnuti prirodu punim plućima. Ostrvo je jedinstvena oaza nudizma. Ljubitelji avantura mogu se osamiti i prepustiti blagotvornim čarima talasa u plitkom moru, ili rashladiti na mestu gde reka Bojana završava svoj tok.
Ada Bojana Vila Kristina

Bar
Iako je lučki grad, Bar će vas sređenim zelenim površinama i velikim brojem turističkih atrakcija, kao što su Stari Bar, tvrđava Haj Nehaj, čije ruševine potiču iz XV veka, dvorac kralja Nikole, maslina stara preko 2.000 godina, Skadarsko jezero, veliki broj manastira i crkava …U Baru se održava niz festivala i kulturnih manifestacija: Međunarodni TV festival, Susreti pod starom maslinom, Barski letopis i još mnogo toga.
Privatni smeštaj – apartmani

Bigovo
Bigovo se nalazi u jugozapadnom delu Crne Gore, između Tivta i Budve, pripada opštini Kotor. Ovo malo ribarsko naselje, polako postaje prelepa turistička destinacija, idealno mesto za romantične parove i za odmor sa porodicom. U Bigovu se nalazi 20-ak kuća koje pripadaju starosedeocima, ali izgrađena su brojna vikend naselja, kao i moderni apartmani namenjeni potrebama turista. Bigova je turističko selo poznato po lepoti, autentičnoj primorskoj atmosferi, dobrim restoranima, čistoj i mirnoj morskoj vodi i lekovitom blatu u jednom delu zaliva. Od aerodroma Tivat stiže se za 20min, od Budve isto toliko. U Kotor se stiže za oko 20min, na Cetinje za sat.
Apartmani Vesna

Baošići
Baošići pripada opštini Herceg Novi (udaljen je 8 km). Ovo naselje se nalazi u zalivu Boka kotorska.
U vreme vladavine cara Dušana, 1351. godine, teritorija Baošića bila je poznata pod imenom Baošle. Baošiće je 1880. godine posetio francuski oficir i pisac Pjer Loti. On je gajio nežnu ljubav prema meštanki Paskvali Ivanović, napisao je i ljubavnu priču o tome, a postoji i spomen ploča koja svedoči o tome. U Baošićima, u delu iznad Jadranske magistrale, nalazi se mali privatni muzej u kući pomorskog kapetana Miroslava Štumbergera (o njemu je ispevana pesma „Stari kapetan“). Baošići je svake godine krajem februara domaćin svečanosti „Praznik mimoze“. U to doba godine se na putu duž morske obale možete pridružiti brojnim znatiželjnim turistima i uživati u ukusnoj ribi i čuvenom crnogorskom vinu i pivu.
Privatni smeštaj Baošići

Bečići
Bečići, opštini Budva. Bečići plaža duga skoro 2 km,a je među najlepšim u Crnoj Gori i južnom Jadranu. Plaža u Bečićima je 1935. godine dobila Gran pri u Parizu za najlepšu plažu u Evropi. Hotela „Splendid“ nosi pet zvezdica za kvalitet, a njega su tokom svog boravka u Crnoj Gori odabrali i Rolingstonsi i Madona. I ostali veliki hoteli su renovirani. Prosečna temperatura leti iznosi oko 23 °C. Temperatura mora dostiže i do skoro 29 °C u letnjem periodu.
Privatni smeštaj Bečići

Budva
Turistički sadržaj ovog letovališta obogaćuju tradicionalne kulturne, zabavne i modne manifestacije. Predivni Stari grad, opasan zidinama. Uske, kamenom popločane ulice ulivaju se u male, prelepe gradske trgove. U blizini su luksuzni budvanski hoteli. Prosečna temperatura vazduha u julu iznosi 29 stepeni, a mora oko 25. Budva obiluje peščanim plažama koje se po kvalitetu svrstavaju među najkvalitetnije opremljene za svaku vrstu uživanja. Budva je poznata i po veoma bogatom noćnom provodu. Od aerodroma Tivat do Budve ima 20 km, a od železničke stanice u Baru oko 40 km.
Budva privatni smeštaj

Čanj
Čanj je malo mesto smešteno između Bara i Petrovca. Poznato je po svojoj prelepoj šljunkovitoj plaži koja se prostire dužinom od oko 1.200 m. Prednost ovog letovališta je što je izolovano od velikih saobraćajnica, pa čitava porodica može da uživa u prijatnom odmoru. Toplo more, peščana plaža, prijatna sredozemna klima, parkovi,  zabrana saobraćaja u naselju, kulturne priredbe i zabava uticali su da Čanj postane jedno od omiljenih turističkih destinacija na Crnogorskoj obali. Čanj je od Bara odaljen oko 13 km. Temperatura mora je tokom leta oko 24 stepena. Prosečna temperatura tokom leta je oko 23 stepena.
Čanj privatni smeštaj

Dobre Vode
Dobre Vode su između Bara i Ulcinja Ovo je pretežno vikend naselje, najveće u tom delu primorja. Zbog strujanja planinske i morske klime, povoljno je za lečenje bronhitisa i astme. Ovo mesto je idealno za odmor,  jer je mesto mirno i povučeno. Dobar provod ovde mogu naći i oni koji traže zabavu do kasnih večernjih sati. Dobre Vode područje je prekriveno maslinjacima, pa pruža vrlo povoljnu klimu, kao i neophodnu hladovinu. Ovo mesto poznato je po zalasku sunca, koje izgleda sasvim neverovatno. To je doživljaj koji nećete zaboraviti.
Dobre Vode privatni smeštaj

Dobrota
Dobrota je u neposrednoj blizini drevnog grada Kotora. Ovo je najmnogoljudnije naselje u opštini Kotor, koje je svoj preporod doživelo u 17. i 18. veku kada je stekla status pomorskog naselja 1717.  Dobrota je mesto sa dobrim restoranima, malim primorskim kafićima, atraktivno je mesto za odmor, privlačno i zbog svojih starih palata. U ovom delu Boke voda mora je najčistija.
Dobrota apartmani Kovačević

Herceg Novi
Herceg Novi je grad Sunca poznat po mimozama i stepenicama. Središte Herceg Novog je Stari Grad koga krase Sahat-kula (1667), Kanli-kula (1483), tvrđava Spanjola (1538) i tvrdjava Forte-mare (1687). Ovo su samo delić kulturne baštine ovog znamenitog grada. Herceg Novi je osnovao bosanski kralj Tvrtko I Kotromanić u 14. veku i prvobitno se zvao Sveti Stefan. Kasnije je menjao imena u Novi, Castrum Novum i Castel Nuovo i, konačno, Herceg Novi, po Hercegu Stjepanu Vukiću Kosači. Turci su ga osvojili u 15. veku i vladali skoro do kraja 17. veka. Oslobodili su ga Mlečani i držali sve do propasti Mletačke Republike na kraju 18. veka. Posle toga su se u kratkim periodima smenjivali Austrijanci, Rusi i Francuzi, sve dok grad nije ušao u sastav Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. U Herceg novom rade tri auto-kampa, Zelenika, Zloković, Borovi.
Leti, u julu i avgustu, ima prosečno 10,7 sunčanih sati dnevno. Prosečna dnevna temperatura morske vode tokom letnjih meseci je od 22 do 26 stepeni. Približno ista prosečna dnevna temperatura vazduha omogućava kupačku sezonu u trajanju od najmanje pet meseci.
Herceg Novi privatni smeštaj

Njivice
Njivice se nalaze na jugozapadnoj obali zaliva Boka Kotorska, sa pogledom na Kotor i planinu Orjen. To je malo porodično turističko mesto bez uobičajene gradske gužve.
Njivice obiluju rastinjem koje fascinira svojim egzotičnim poreklom, lepotom i raznovrsnošću. U Njivicama more i vazduh imaju veoma opojan i lep miris, a morski plodovi divnu i prirodnu aromu.
U Njivicama je smeštena letnja rezidencija Vlade Crne Gore. Na neki način ovo mesto predstavlja vazdušnu banju, jer se u njemu mešaju mirisi mediteranskog rastinja i karakterističan morski miris.
Herceg Novi je od Njivca odaljen oko 7 km. Prosečna temperatura tokom leta je oko 25 stepeni.
Njivice privatni smeštaj

Igalo
Naselje sa puno zelenila i sunca, poznato kao mesto sa razvijenim zdravstvenim turizmom. Igalo je poznato i po mineralnoj vodi nazvanoj „Igaljka“. Još tridesetih godina prošlog veka izvršeno je ispitivanje igaljskog blata u laboratoriji poznatog francuskog lečilišta Viši, koje je definitivno potvrdilo njegovu izuzetnu lekovitost. Ima preko 200 sunčanih dana godišnje i dugu sezonu kupanja. Igalo i Herceg Novi smešteni su u predivnom zalivu na jugozapadnoj obali Bokokotorskog zaliva, u podnožju planine Orjen (1.894 m). Ovo mesto je bilo glavna raskrsnica civilizacija. Stari Grci, Rimljani i Iliri imali su svoja naselja u zalivu.
Igalo privatni smeštaj

Kotor
Kotor je grad trgovaca i čuvenih moreplovaca. Stari grad Kotor je najbolje sačuvana srednjovekovna urbana sredina tipična za gradove nastale u XII i XIV veku. Osnovan je kao grčka kolonija u 3. veku pre naše ere, a sredinom 2. veka je pao u ruke Rimljana. Od 5. veka je deo Vizantijskog carstva. Od 12. do 14. veka je pripadao Srbiji, a zatim su ga redom držali Venecija, Austrija, Francuska i ponovo Austrija do 1918. godine. Proglašen svetskom kulturnom baštinom od strane Uneska 1979. godine. Kotor je danas jedno od najposećenijih mesta Crne Gore zbog svoje bogate istorije i modernog duha. 213 dana u godini u Kotoru je bez vetra, a kupališna sezona traje 144 dana u godini. Mesta za parking u centru Kotora veoma je malo. Kola su nepotrebna s obzirom na to da se u Kotoru svuda može stići pešice.
Kotor vila Lazarević

Ljuta
LjutaU srcu bokokotorskog zaliva, udaljena 7 km od Kotora, nalazi se Ljuta. Ljuta je neverovatno mirno, autentično i prijatno primorsko mesto. Ime ovog mesta potiče od istoimene reke, koja prolazi kraj naselja. To je jedna od najkraćih reka ponornica u Evropi, ali u zimskom periodu zbog obilnih padavina toliko nabuja da sa sobom nosi ogromnu količinu vode. Zbog izuzetne posećenosti, Ljuta je svrstana u jednu od najtraženijih lokacija na crnogorskom primorju.

Miločer
Kraljevsko sklonište, Miločer, sagrađeno za kraljevsku porodicu Karađorđevića tokom 19. veka, a u novije vreme pretvoreno u turističko naselje. Vožnja prema Miločeru je predivna, s pogledom na more – razbija se među jelama i kamenitim predelima. Miločer je u srcu crnogorske rivijere, između gromke ekstravagancije kao što je Budva i šarmantnog starog grada na stenama, Svetog Stefana. Iz Miločera imate predivan pogled na slikoviti gradić iz 15. veka. Miločer je od Budve udaljen svega 7 kilometara. Od aerodroma u Podgorici udaljen je 25 kilometara.
Miločer privatni smeštaj

Orahovac
Orahovac je u blizini Kotora, idealno je mesto za sve one koji žele mir i tišinu. Ovo je malo ribarsko selo prepoznatljivo po velikom broju sunčanih dana, čistoj vodi, ribarima i četiristogodišnjem hrastu. Orahovac svakom ko ga poseti pruža fin i nezaboravan boravak. Udaljen je samo 7 km od Kotora, 20 km od aerodroma Tivat, 70 km od luke Bar, 100 km od Podgorice, pa je do njega vrlo lako doći. Orahovac je mesto za porodice sa decom, bračne parove, zaljubljene, penzionere.Lepota Jadranskog mora, svakog ko poseti Orahovac, neće ostaviti ravnodušnim.
Orahovac privatni smeštaj

Perast
Perast se nalazi na granici između Boke Kotorske i Risanskog zaliva. Njegovo ime potiče od imena plemena koje je tu živelo, Pirusta. Perast je oduvek bio okrenut pomorstvu, pa je još 1336. godine imao brodogradilište. Najveći razvoj inao je u 17. i 18. veku. Jedna od najpoznatijih pomorskih škola nalazila se u Perastu. Petar Veliki je sinove poznatih plemićkih porodica slao u Perast, da se obučavaju kod poznatog matematičara i moreplovca Marka Martinovića. Zahvaljujući tome, tokom 1697/98. godine na brodu ovog moreplovca plovilo je 17 ruskih kneževa, a to je razlog što su najlepše peraške građevine iz ovog perioda.
Prelepe građevine, bogata istorija, zadivljujuća okolina, prijatna klima, mir i tišina privlaće turiste iz celog sveta.
Perast privatni smeštaj

Petrovac
Južno od Svetog Stefana nalazi se Petrovac. Poznat je po vrhunski čistim plažama, netaknutoj prirodi, parkovima, putevima i šumama. Petrovac krase, sa stilom urađene kućice i dvorišta puna ukrasnog zimzelenog drveća. Petrovac je poznat i po rimskom mozaiku iz 3. veka kojim je prikazan Hipnos, bog sna.
Petrovac – Apartmani Djakonovic

Prčanj
Prčanj pripada opštini Kotor, udaljen 5 km od Kotora. Smešten je između mesta Muo i Stoliv. Prčanj se prvi put pominje u 13. veku, pod imenom Perzano ili Persano. U 17. veku preko ovog gradića odvijao se prvi poštanski saobraćaj između Venecije i Carigrada. Istorija Prčnja ogleda se u njegovoj arhitekturi i kulturno-istorijskim spomenicima koji impresioniraju turiste. Prčanj je rodno mesto Iva Vizina, pomorca koji je oplovio svet.
Prčanj privatni smeštaj

Pržno
Pržno je malo ribarsko mesto. Miločerski park prepun borova, 20-minutna šetnja kroz kedrovu šumu do Svetog Stefana, najbolji riblji restorani, kafići sa najboljim kapućinom na Jadranu, samo su neke od prednosti Pržna. Pržno se nalazi u najlepšem delu Budvanskog zaliva, okruženo brdima. Obilje drveća i druge tropske vegetacije obogaćuje vazduh predivnim mirisom. Mesto poseduje poštu, ambulantu, samoposlugu i pregršt radnji i butika. Pržno je povezano sa Budvom minibus linijom. U sezoni, minibusi saobraćaju na svakih 15 minuta, a u polusezoni na svakih 30 minuta. Klima je blaga i sunčana tokom cele turističke sezone, od maja od oktobra. Udaljenost: Budva 7 km, aerodrom 15 km, Miločer 500 m, Sveti Stefan 1 km, Cetinje 25 km, Bar 29 km.
Pržno privatni smeštaj

Radovići
Radovići je naselje u opštini Tivat u Crnoj Gori. Ovo vrlo prijatno mesto, idealno je za odmor sa porodicom i predstavlja mali turistički centar Crne Gore. Radovići su smešteni u blizini Tivta, u južnom delu Boke Kotorske. Zahvaljujući svojoj dobroj lokaciji, imaju dobru vezu sa Jadranskom magistralom, a u blizini je i komercijalni aerodrom, udaljen od Radovića 10 km. S obzirom na to da je poznat kao „biserna obala Boke Kotorske“, nije nikakvo čudo što su Radovići izuzetno posećeni u vreme letnjih meseci. A plaža ovog mesta, zajedno sa poznatom uvalom Pržna, koja se nalazi na otvorenom moru, čini da ovo bude jedna od najlepših plaža na Jadranu.
Radovići privatan smeštaj

Rafailovići
Bivše ribarsko mesto, sada je vrlo popularna turistička destinacija, poznata po najlepšoj plaži Budvanske rivijere. Vrlo povoljna klima Rafailovića sa 226 sunčanih dana u godini, čini da ovo mesto bude dosta posećeno od strane turista. Rafailovići su dobro povezani sa ostalim turističkim mestima, jer imaju marinu osposobljenu za pristajanje glisera i čamaca. Zbog toga su dobar izbor i za porodice koje letuju sa decom, kao i za mlađe generacije željne provoda. Oaza mira i tišina koja se ovde nalazi, pružiće vam relaksaciju tokom dana, a blizina Budve, koja je poznata po noćnom provodu, zadovoljiće vašu potrebu za pesmom i igrom.
Rafailovići privatan smeštaj

Risan
Najstariji grad Boke. Potiče iz III veka pre nove ere. Bio je zanatski, pomorski i trgovački centar ilirske države. Dolaskom Rimljana, u Risnu se grade palate sa najbojim grčkim mermerom, ukrašavaju se velelepnim skulpturama i mozaicima koji su se zadržali i do danas i predstavljaju kulturno blago neprocenjive vrednosti. Među velikim brojem mozaika izdvaja se mozaik boga Hipnosa, koji je jedina mozaična figura boga sna na svetu.
Risan privatan smeštaj

Šušanj
Šušanj je naselje u opštini Bar. To je malo turističko mesto, mirno i tiho. Grad je udaljen samo kilometar od Bara i gotovo da predstavlja njegovo predgrađe. Šušanj je politički, saobraćajni, kulturni, sportski i turistički centar južnojadranskog primorja. Okružuje ga očuvana borova šuma, koja u toplim letnjim mesecima predstavlja pravo osveženje. Zahvaljujući njoj, Šušanj ima jedinstvenu mikro klimu, koja čini da je svako doba dana idealno vreme za odmor. Mediteranska klima, morski vazduh i borova šuma pogodni su u lečenju reumatskih i bolesti disajnih organa.
Šušanj privatni smeštaj

Sutomore
Sutomore, smešteno između Bara i Petrovca. Ima veliki luna park, dugačko šetalište, puno prodavnica sa suvenirima i kafića, a tu je i jedna od najvećih picerija na ovom delu primorja. Grad Sutomore je nastao 1882. godine.Turizam je najbitniji izvor prihoda ovoga grada. Sutomore ima preko 260 sunčanih dana godišnje, a prosečna godišnja temperatura iznosi oko 16°C. Kupališna sezona u Sutomoru traje od maja pa sve do oktobra.
Sutomore privatni smeštaj Jovanović

Sveti Stefan
Sveti Stefan, naselje nedaleko od Budve, povezano je sa kopnom uskim zemljanim nasipom. Ovo ostrvo predstavlja najluksuznije letovalište u Crnoj Gori i jedno od najluksuznijih letovališta na Jadranskom moru. Tamo je Stari grad hotel, čuven sa razglednica i video snimaka. Ima status mondenskog letovališta. Među poznatim ličnostima i državnicima koji su boravili na Svetom Stefanu su brojni sovjetski maršali, sovjetski kosmonauti predvođeni Gagarinom, grčki kompozitor Mikis Teodorakis, filmske zviezde Sofija Loren, Monika Viti, Marina Vladi, Kirk Daglas, Sergej Bondarčuk, Silvester Stalone.
Privatni Smeštaj Sveti Stefan

Tivat
Tivat se nalazi u Tivatskom zalivu, na padini šumovitog uzvišenja Vrmac. Po predanju, još u doba ilirske kraljice Teute, u 3. veku pre nove ere, na mestu današnjeg grada se nalazilo naselje. U njemu je, kako se pripoveda, kraljica Teuta imala raskošan letnjikovac sa vrtom. Najlepše nasleđe iz prošlosti je tivatski gradski park koji su podigli bokeljski moreplovci. Oni su po povratku sa svojih dugih putovanja donosili najrazličitije primerke egzotičnog rastinja i ukrasnog bilja i ovde ga zasađivali. Iako najmlađi grad Boke, Tivat ima dosta interesantih i privlačnih destinacija. Ovo je najsunčaniji grad Boke Kotorske. U Tivtu se nalazi jedini aerodrom na primorju Crne Gore.
Tivat privatni smeštaj

Ulcinj
Na mestu gde se reka Bojana uliva u Jandransko more, nalazi se Ulcinj, najjužniji grad Crnogorskog primorja. Grad Ulcinj ima lepe peščane plaže, najduže na Jadranu, a odlikuje ga blaga mediteranska klima. Za sve ljubitelje jedrenja, surfovanja i skijanja na vodi, ulcinjske plaže su među najboljima. U blizini je i nudistički raj Ada Bojana. Temeperatutama vazduha u letnjem periodu oko 30 stepeni, dok je temperatura mora 23.
Ulcinj vila Radović

Utjeha
Utjeha je prelepo malo turističko mesto, udaljeno samo 15 km od Bara. Zahvaljujući mediteranskoj klimi, ovaj region bogat je poljima maslina, smokvi, limuna, kivija, ali i nadaleko poznatih vinograda. Za Utjehu mnogi kažu da je pravi dragulj. Ukoliko želite da pobegnete od gradske gužve i buke, da provedete svoj odmor na samoj obali mora, onda je Utjeha pravo mesto za vas. Sunce, zelenilo, čista plaža, povoljna klima, vazduh bogat jodom – ovo je idealno mesto za odmor. Utjeha je poznata po svojoj prirodnoj lepoti i izolaciji, jer je „ušuškana“ u prekrasnu uvalu, a može se pohvaliti i čistom vodom sa brojnim podvodnim izvorima sveže vode.
Utjeha apartmani Jovetić

Pokrovitelj: pc021 Vaš put na internet

[signoff]

  

7359 ukupno gledanja, 1 danas

  

Sponsored Links

PC021 web dizajn banner